Banános brownie

Sziasztok!

Nem igazán szeretem az édes krémes süteményeket, ezért nem is gyakran csinálok olyanokat, viszont a muffin és a brownie olyan sütik, amiket szívesen megeszek. Az egyik legfinomabb brownie, amit eddig csináltam a banános brownie.

Sütési információk:
kb. fél óra előkészítés
kb. fél óra sütés
180°C előmelegített sütőben
1 normál tepsi

Hozzávalók:
4 db tojás
30 dkg cukor
30 dkg vaj
30 dkg étcsokoládé
6 db banán
24 dkg liszt
6 dkg kakaópor
2 kiskanál sütőpor
1 kávéskanál só

Elkészítés:
A hozzávalók előkészítésével kezdek mindent és mindenből kimérek annyit, amennyi kelleni fog. A tojást a cukorral pár perc alatt krémesre keverem elektromos habverővel és félre teszem. Egy másik tálban a vajat megolvasztom az étcsokoládéval. 4 darab banánt villával összetöröm, de nem teljesen pépesre, hagyom, hogy maradjanak darabok benne. A másik két banánt szeletekre vágom. A krémes tojást, az olvasztott csokoládét és a banánt egy tálba összekeverem. Másik tálban a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverem, majd a masszához adom és elektromos habverővel összekeverem őket. Kész a tészta.
Egy normális méretű tepsibe sütőpapírt teszek, így majd könnyű lesz kiemelni és így nem ragad majd le. A tészta felét beleöntöm a tepsibe, kicsit elegyengetem, majd a karikákra felvágott banánt a tetejére teszem. Ha ez készen van, akkor a maradék tésztát is ráöntöm, ismét elegyengetem.
Előmelegített sütőben 180°C-on sütöm kb. fél órát. Ha beleszúrom a villát és nem marad rajta tészta, akkor kiveszem a sütőből. Hagyom hűlni kicsit, kiveszem a tepsiből, felvágom és lehet fogyasztani. Letakarva napokig puha marad.

Banános brownie 

Jó étvágyat!

Megjegyzések