Karfiol leves fehéren

Sziasztok!

Nagy leveses vagyok, úgyhogy muszáj havonta legalább egyszer levest főznöm. Legutóbb annyira megkívántam a karfiol levest, erre sehol nem kaptunk karfiolt a boltban. Végre eljött az idő több heti sóvárgás után találtunk karfiolt és így végül a mostani menü egy kis karfiol leves fehéren. Azért emelem ki, hogy fehéren, mert nálunk otthon ezek a zöldség levesek pirosak és tejfölösen esszük, míg párom családjában ezek fehérek és most gondoltam a fehér zöldség levest főzök, amit nagymamája rendszeresen szokott főzni.

Főzési információk:
kb. fél óra előkészítés
kb. 30-45 perc főzés kis lángon
kb 3 napi leves 2 főnek

Hozzávalók:
1 db karfiol
4-5 sárgarépa
2-3 fehérrépa
víz

2 db tyúkhúsleves kocka
vegeta
lúdgége/csigatészta (másik fajta is megfelel)

Elkészítés:
Először azzal kezdek mindent, hogy a zöldségeket megpucolom és feldarabolom. A karfiolt is óvatosan szétbontom, hagyok nagyobb és kisebb rózsákat is. Egy lábasba beleöntöm a karfiolt és a megpucolt, feldarabolt sárga- és fehérrépát. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobom a tyúkhúsleves kockákat, sóval és vegetával még ízesítem. Kb. 30-45 perc alatt kis lángon puhára fő a karfiol és a répák is. Ha készen van főzök hozzá sós vízben lúdgége/csiga tésztát és már lehet is fogyasztani.

Karfiol levesem fehéren.

Jó étvágyat!

Megjegyzések